Veli Ağbaba: "24 Ocak Depremi'nden Ders Çıkarılmadı"

Veli Ağbaba: "24 Ocak Depremi'nden Ders Çıkarılmadı"
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Elazığ Sivrice merkezli depremin dördüncü yılında mecliste yaptığı konuşmada, 24 Ocak depreminden ders çıkarılmadığı için yeni acıların yaşandığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, 24 Ocak Elazığ Sivrice depreminin 4. yılında TBMM’de yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinde Malatya'da kayıpların fazla olma sebebini Elazığ depremi ardından sorumlulardan hesap sorulmaması olarak belirtti.

Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“24 Ocak 2020 depreminin yıl dönümü. Hem depremde ölenleri hem de hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 2023 yılının 6 Şubat'ında bir büyük depremi hep beraber yaşadık. Aslında, bu deprem, özellikle bizim Malatya açısından dört yıl önce 24 Ocak'ta sinyallerini vermişti, maalesef, ders çıkarılmadı. 24 Ocak depreminde Malatya’da ağır hasardan hafif hasara çevrilen onlarca bina yıkıldı ve bu yıkılan binaların içerisinde yüzlerce insan katledildi. Ağır hasarlı binaları, hafif hasarlı binalara çevirenlerden hesap sorulamadı. Malatya’da binlerce ev yıkıldı, şehir âdeta tarlaya dönüşmüş durumda ama bir yerel yönetici, bu ağır hasarlı binalara hafif hasar veren bir tek yetkili yargılanabilmiş değil. Biz bu işlerin hesabını sormadığımız sürece, bedel ödetilmediği sürece bu acıları yaşayacağız ve sadece taziye dilemekten de başka bir şey yapamayacağız. Malatya’nın ve diğer illerin yaşamış olduğu acı yıkımın sebebi sorumluları aklayanlar ve yaşananlara göz yuman iktidardır.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir