Yapım Kusurları Ortaya Çıktı

Yapım Kusurları Ortaya Çıktı
Hatay'da 6 Şubat depremlerinde 30 kişinin hayatını kaybettiği binanın yapım kusurları iddianamede belirtildi. Sanıklar, suçlamaları reddetti.

Hatay'da, 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan 9 katlı Koray Apartmanı'nın sorumluları hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 30 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu 4 sanık ve firari 1 sanık ile tutuksuz 3 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açıldı. İddianamede, müştekilerin ifadelerine de yer verildi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA BİNANIN YAPIM KUSURLARI AYDINLATILDI

İddianamede yer alan bilirkişi raporu, binanın yapım kusurlarına dikkat çekti. Raporda, donatı detaylandırmasının ve malzeme kalitesinin yetersizliği, proje ile uygulama arasındaki farklılıkların olduğu ifade edildi. Etriye kanca açılarının 135 derece yerine 90 derece olarak imal edildiği raporda belirtildi ve binanın projesinde belirtilen basınç dayanım değerinin dahi asgari değeri karşılamadığı vurgulandı. Sanıklardan müteahhit Yusuf T., ifadesinde binanın bodrum katına pencere açılarak zarar verildiğini öne sürerek suçlamaları reddetti. Tutuksuz yapı müteahhidi Tuğçe T. ise eşinin fiilen müteahhitlik yaptığını, kendisinin inşaat işleriyle uğraşmadığını iddia etti. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Sanıkların yargılanmasına Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre sonra başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir