Yeşilyurt'u Hızlı Ayağa Kaldırma Çözümü

Yeşilyurt'u Hızlı Ayağa Kaldırma Çözümü
AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı İlhan Geçit, depremlerde hasar alan yapıların güçlendirilme projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla üniversite belediye işbirliğiyle "Yapı Okulu" kuracaklarını söyledi.

Geçit, geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde Yeşilyurt'un en fazla hasar gören ilçelerden biri olduğunu ifade etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM VE GÜÇLENDİRME İÇİN ZAMAN BELİRLENECEK!
Bostanbaşı ve Yakınca bölgesinin depremden önemli ölçüde etkilendiğini vurgulayan Geçit,

"Nüfus yoğunluğu olan ve çok katlı yapıların bulunduğu bölge. Bu alanda güçlendirme projelerini hızlandıracağız, belediyede bekleyen güçlendirme projeleri bulunmaktadır. Hemen güçlendirme projelerinin tamamlanması için makul bir süre belirleyeceğiz. Güçlendirme projesi belediyeye geldiğinde, o süre zarfında tamamlanacaktır. Yerinde dönüşüm projeleri için uygun bir süreç belirleyip, hayata geçirilmesi için çaba sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Geçit, ilçede rezerv alanların genişletilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti.

İlçeyi ayağa kaldırma süreçlerinin daha sağlıklı yürümesi için 'Yapı Okulu' kurmayı planladıklarını aktaran Geçit, şöyle devam etti:

"Büyükşehir ve Battalgazi belediye başkan adaylarımızla beraber, bizler üniversiteyle işbirliğine girdik. İnşaat fakültesinin dekanı, hocaları ve ilgili rektör yardımcısıyla bir araya geldik. Bizler gelir gelmez Yapı Okulu kuracağız, burada Yeşilyurt Belediyesindeki mühendisleri eğitime alacağız. Çünkü bu güçlendirme projeleri uzun süredir bekliyor. Şu an mühendislerimizle üniversitelerimiz arasında bilgi örtüşmemesi söz konusu, bunu mühendislik ölçütlerinde gidereceğiz. Güçlendirme projesi üniversitede hocalardan oluşan heyet tarafından hazırlanıyor, geliyor orada bekliyor. Belli ki arada bilgi örtüşmemesi söz konusu. Belki de 6 Şubat'ın getirdiği bazı korkularda var. Bunları gidereceğiz, şehrimizi en geç iki yıl içerisinde ayağa kaldıracağız."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir