Yıl ve yaş şartı kalktı! 3600-4500-5000 prim günü olan şipşak erken emekli olacak

Yıl ve yaş şartı kalktı! 3600-4500-5000 prim günü olan şipşak erken emekli olacak
Erken emeklilik bekleyenlere son dakika müjdesi. Yeni EYT geldi yaş ve yıl şartı kaldırıldı. erken emekli olmak artık çok daha kolay.

SSK ve bağ-kur girişi olan birçok çalışan erken emeklilik hayali kuruyor. EYT yasası milyonlarca vatandaşa bu konuda emeklilik kapısını açmıştı. Erken emeklilik düzenlemesi bekleyen daha milyonlarca vatandaş var. Özellikle de EYT yakın Payı kaçıranlar hükümetten yeni bir düzenleme ile emeklilik hakkı istiyor. 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, staj ve çıraklık mağdurları, prim eksiği olan bağ-kurlular bu konuda ilk grup oluyor. Erken emeklilik hakkı kazanmak için aranan şartları da yerine getirmek gerekiyor. Peki Kimler erken emekli olabilir? Erken emeklilik ne zaman çıkacak?

SGK'dan son dakika erken emeklilik açıklaması geldi. SSK ve bağ-kur girişi olan milyonlarca vatandaş için 2. EYT fırsatı geliyor. EYT yasası Mart ayının ilk günlerinde kabul edilmiş veya Yaklaşık 5 milyon kişi yaş şartı olmadan Prim gün sayısını ve yıl şartını doldurması durumunda Ergen emekli olmaya hak kazanmıştı. Ancak bağ-kurlularda prim gün sayısı 9.000 gün olarak belirlendiği için EYT'yi kaçıran çok sayıda bağ-kur sigortası oldu. Yine staj ve Çıraklık sigortası EYT kapsamına alınmadı. Bu nedenle de 250.000'e yakın staj ve Çıraklık sigortası mağduru ortaya çıktı. Bu grupta olanlar için yepyeni bir erken emeklilik düzenlemesi geliyor. Milyonlarca kişi bu haberle sevinçten havalara uçacak. Çünkü yaş ve yıl şartı olmadan emeklilik imkanı verilecek.

erken-emeklilik-2.jpg

YENİ EYT YASASI GELİYOR

EYT’yi kıl payı kaçıran milyonlarca vatandaş için sosyal güvenlik kurumundan Müjde geldi. Yepyeni bir EYT yasası daha yürürlüğe girecek. SSK ve bağ-kur'lu olan milyonlarca kişiyle birlikte staj ve çıraklık mağdurları da yasa kapsamına alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde verdiği Müjde ile birlikte emeklilik sisteminin Sil Baştan değiştirecek bir düzenlemenin hayata geçeceği öğrenilmişti. Bu düzenlemenin 1999 sonrası sigorta girişi olanları, prim eksiği olan bağ-kurluların, ev hanımlarını ve staj ve çıraklık mağdurlarını kapsaması bekleniyor.

emekli-ek-odeme-1-002.jpg

2. TORBA YASA MADDELERİ İÇİNDE YER ALIYOR

Emeklilik sistemini Sil Baştan değiştirecek olan adeta bir emeklilik reformu başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucu 2 torba yasa maddeleri içinde yer alacak. Yani torba yasa ile birlikte yeni emeklilik düzenlemesi de TBMM'ye sunulmuş olacak. En geç Aralık ayında düzenlemenin genel kurulda oylanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı erdoğan'da Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında konuşmuş yeni düzenlemenin Ocak ayı gelmeden hayata geçeceğini duyurmuştu. 250.000 staj ve çıraklık mağduru başta olmak üzere çok sayıda bağ kurulunda düzenleme daha faydalanarak erken emeklilik hakkını kullanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir