2023-24 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman? Toplu Ödemeler Ne Zaman Yatacak?

2023-24 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman? Toplu Ödemeler Ne Zaman Yatacak?
KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrencilere 3 aylık toplu ödemeler ne zaman yapılacak?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları başladı mı? sorusu gündemi meşgul ederken, gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelecek açıklamalara çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde KYK’nin vereceği burs ve kredilerle ilgili gelişmeler merakla takip edilmeye devam ediyor. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından herkes artık KYK burs ve kredi başvuruları için heyecanla beklemeye başladı.

Milyonlarca üniversite öğrencisine her yıl burs ve kredi veren KYK, bu yıl yurt başvurularının sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlar kapsamında öğrenciler birer birer yurtlarına yerleşmeye başlarken, gözler artık KYK kredilerine çevrildi. Peki KYK burs ve kredileri ne zaman verilecek? Kimler burs kimler kredi alacak? Kredi ve burs tutarları ne kadar oldu?

kyk-kredi.jpg

2023-2024 KYK Burs ve Kredi Başvurusu Ne Zaman?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler artık burs ve kredi duyurularında! Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde KYK tarafından verilen bur ve krediler için başvuru tarihi henüz netleşmedi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında başvurular gerçekleştirildiğinden, bu yıl da Kasım ayında başvuruların açılması bekleniyor. Ancak herhangi bir kesinlik yok.

2023-2024 KYK Burs ve Kredi Tutarı Ne Kadar?

kyk-burs-kredi.jpg

KYK, lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine bu yıl da burs ve kredi veriyor olacak. Başvurulara göre değerlendirilecek olan burs ve kredi seçeneğinde lisans ve önlisans öğrencilerine 1250 TL, yüksek lisans öğrencilerine 2500 TL ve doktora öğrencilerine 3750 lira verilecek. Şimdilik Ocak 2023 tutarları bilindiğinden, burs ve kredi tutarları da net değil. Eğer bir zam yapılırsa, öğrencilere daha fazla ödeme yapılması mümkün. Ancak zam yapılmazsa, yukarıda bahsettiğimiz tutarlar ödenmeye devam edilecek.

3 Aylık Toplu Yatacak!

KYK tarafından verilen kredi ve burs ödemeleri, geçtiğimiz yıl Aralık ayında Ekim-Kasım-Aralık ayları olarak toplu yatırılmıştı. Bu yüzden bu yıl da KYK ödemelerinin Aralık ayında 3 aylık toplu olarak yatırılması bekleniyor.

2023-2024 KYK Burs ve Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

2023-2024 yıllarında KYK burs ve başvuruları yine önceki yıllarda olduğu gibi e-Devlet üzerinden yapılacak. e-Devlet üzerinden öğrenciler TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak, burs ve kredi başvurusunda bulunacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir