2024 Yılının Asgari Ücreti Belli Oldu!

2024 Yılının Asgari Ücreti Belli Oldu!
2024 senesinde asgari ücrette ne kadarlık bir yükseliş olacağı merak konusu oldu. Asgari ücretten son gelişmeler…

Ocak ayında brüt asgari ücret, 10 bin 8 TL'den 13 bin 414 TL'ye çıkmıştı. Bu, 2 bin 895 TL’lik bir artışı gösteriyordu. Net asgari ücretse 8 bin 506 TL'den 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. Fakat bu yükselişler, asgari ücretle çalışan vatandaşların geçimini sürdürmeleri için yetersiz kaldı.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalar sonrasında memurların yüzde 45 civarında bir zam alacakları ifade edilmişti. Memur zammında enflasyon oranı büyük bir etki yaratmıştı, çünkü memurlar için yüzde 10'luk enflasyon farkı ortaya çıkmıştı. İktidarın memur zammı teklifi yüzde 15 + yüzde 10 olacak şekilde kabul görmüştü, bu durumda memurların Ocak ayındaki zam oranı yüzde 15 olacak şekilde kesinleşti.

Asgari ücretle çalışanlar için de benzer bir zam beklentisi söz konusu oldu. Ankara kulislerine göre, asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşları memur maaşlarına paralel olarak yükseltilebilir. Asgari ücretin enflasyonla doğru orantılı olarak artması bekleniyor, bu da zam oranının yüzde 40'a yükselebileceğini gösteriyor.
Enflasyon rakamları, asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşının şimdiden 13 bin 618 TL’ye yükselebileceğini gösteriyor. Yapılacak olan yüzde 40'lık artışla bir sonraki asgari ücret 15 bin 962 TL’ye yükselirken, refah payının eklenmesiyle birlikte yüzde 45 zamla asgari ücretin 16 bin TL’nin üzerine çıkması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir