3 Milyar TL'lik Proje Tam Gaz Devam Ediyor!

3 Milyar TL'lik Proje Tam Gaz Devam Ediyor!
Malatya'da uzun yıllardır devam eden Kuzey Çevre Yolu'nun yapım maliyeti 3 milyar TL olarak duyuruldu. 53,5 kilometrelik toplam uzunluğa sahip olan proje, 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacak.

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Malatya Kuzey Çevre Yolu ile ilgili bilgilendirme yaptı. Babacan, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürü ve Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü belirtti. Yaptığı açıklamada, Malatya Kuzey Çevre Yolu projesinin 44,8 km'si ana yol, 8,7 km'si bağlantı yolu olmak üzere toplamda 53,5 km'lik bir proje olduğunu ifade etti.

İHALE YÜNGÜL İNŞAAT'A GİTTİ!

2024 Ocak ayında projenin Yüngül İnşaat tarafından üstlenildiğini açıklayan Babacan,

"Yaklaşık 20 gün önce Yüngül İnşaat, altyapı çalışmalarına başlamak üzere gerekli makine tedarikini sağladı. Projenin 1. Etabı olan 26,1 km'lik kesim açılışı önceden yapıldı. Ağustos ayında ise 12,1 km'lik 2. Etap tamamlanacak, böylece Battalgazi'ye kadar toplamda 38,2 km'lik kesim trafiğe açılacak. Bu 2. Etap, Sivas kavşağından Battalgazi kavşağına kadar kesintisiz bir güzergahı içeriyor. Sadece bu 2. Etap için ayrılan bütçe ise 550 milyon TL. Bu, bölgedeki tüm şehirlerarası projeler arasında ayrılan en yüksek bütçedir." açıklamasında bulundu.

2025’TE TAMAMLANACAK

Ağustos ayı itibariyle toplamda 38,2 km'lik hattın açılmış olacağını belirten Babaca,

“ Kalan 15,3 km'lik kısım için ise bu yıl içerisinde ikmal ihalesine çıkılacak ve toplamda 53,5 km olan projenin tamamı 2025 sonuna doğru bitirilmiş olacağını ifade etti. Projenin toplam bütçesi 3 milyar TL. Süreç içerisinde takip etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir