Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Bilinçlendirme Semineri

Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde Bilinçlendirme Semineri
Battalgazi Belediyesi ve Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü, 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde farkındalık ve bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

Battalgazi Belediyesi, bağımlılıkla mücadele amacıyla Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ konulu seminer düzenledi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in desteğiyle gerçekleşen etkinlikte, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Tak, sigara kullanımının zararlarına dair farkındalık oluşturacak bilgiler sundu.

Sigara içiminin yol açtığı etkilerden, hastalıklara kadar çeşitli konuları ele alan seminerde konuşan Uzman Doktor Gözde Nur Turmuş,

“Sigara, insan sağlığına zarar veren bir bağımlılık maddesidir. Kalp hastalıkları, akciğer kanseri, solunum yolu rahatsızlıkları gibi ciddi hastalıklara sebep olabilir. Ayrıca, pasif içicilik yoluyla başkalarını da etkileyerek onların sağlığını riske atabilir. Bu nedenle, sigarayı bırakma ve önleme çabaları büyük önem taşır. Sağlıklı bir gelecek için sigarayı bırakmak ve sigarasız bir yaşam tarzını benimsemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Sigara sadece bireyin sağlığına değil, çevresine de ciddi zararlar verir. Bir bağımlılık haline gelen sigara kullanımını en kısa sürede bırakmamız, ciddi sağlık sorunlarını önlememize yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir