400 Kişiye Sebep Olan Ebrar Sitesi Dönüşüme Girdi

400 Kişiye Sebep Olan Ebrar Sitesi Dönüşüme Girdi
Ebrar Sitesi'nin etrafı, Kahramanmaraş'taki deprem sonrası yerinde dönüşüm kapsamında çevriliyor. Orta hasarlı binalar da rezerv alana dahil edilerek yıkılacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrasında, 43'ü depremde olmak üzere toplamda 59 binanın yıkıldığı Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi'nde, yerinde dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Depremin simgelerinden biri olan Ebrar Sitesi'nin bulunduğu bölge, yerinde dönüşüm projesi kapsamında çevriliyor. İş makinelerinin temel hafriyatını gerçekleştirdiği alanda, etüt çalışmalarının devam ettiği gözlemleniyor. Dron ile çekilen görüntülerde, fore kazıkların kullanılacağı ve zemin artı 4 kat olmak üzere konutların inşa edileceği belirtiliyor.

“ORTA HASARLI BİNALAR DA YIKILACAK”

Mahalledeki yerinde dönüşüm çalışmalarının hız kazanmasını isteyen Şazibey Mahalle Muhtarı Cemal Kaya,

“Şazibey, 65 bloktan oluşan bir mahalleydi. Müstakil evimiz yoktu hepsi apartmandı. Bunların 43 tanesi deprem anında yıkıldı ve 23 tanesi ayakta kaldı, 5-6 sağlam bina var. Rezerv alana girecek olan orta hasarlı binalar da yıkılacak. Yaklaşık 4 bin vatandaşımız rahmetli oldu. Bunların 187 kişisi benim akrabamdı. Devletimiz yaralarımızı sarmaya başladı, Hayrullah ve Şazibey mahalleleri rezerv alanına girdi. Depremin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi'nde inşaata başlandı. En kısa zamanda vatandaşlarımız evlerine yerleşecektir. Diğer bölgelerimiz Azerbaycan ve Haydar Aliyev Bulvarı’nda da inşaatların bir an önce başlamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir