Yeşilyurt'a Konforlu Yaşam Alanları Geliyor

Yeşilyurt'a Konforlu Yaşam Alanları Geliyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm konutlarını inceledi. 168 daire, 10 dükkân, sosyal alanlarla Malatya'nın inşa ve ihya sürecine güçlü bir destek sağlayacaklarını belirtti.

24 Ocak 2020 tarihindeki Elazığ Sivrice depreminden sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın girişimleriyle, 15 Nisan 2020'de Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile rezerv yapı haline dönüşen Turgut Özal Mahallesi'nde başlatılan "Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi", Malatya'nın yeniden yapılanmasına önemli bir katkı sağlayacak.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından kendi bütçesi ve kaynaklarıyla hayata geçirilecek olan 'Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm' projesinde toplamda 168 daire ve 10 dükkân bulunmaktadır. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın seçim vaatleri arasında yer alan proje kapsamında tamamlanan konutlar, rezerv yapı alanında mülkiyeti bulunan hak sahiplerine teslim edilecek.

Turgut Özal Mahallesindeki depreme dayanıksız binaların yerine nitelikli yaşam alanları kuracaklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, projenin 168 daire ve 10 dükkân içeren dört ayrı konutun yanı sıra sosyal alanlar, modern oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanlar ve otoparkıyla Malatya halkına sunulacağını belirtti.

Başkan Çınar, tek amacın Yeşilyurt'ta yıpranmış, ömrünü tamamlamış evlerin ve binaların yerine nitelikli konutlar üreterek, depremde evleri zarar gören vatandaşları sağlıklı, güvenilir ve kaliteli alanlarda yaşamaya taşımak olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir