5000 TL ikramiye kimleri kapsıyor? Dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı?

5000 TL ikramiye kimleri kapsıyor? Dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı?
Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere 5000 TL ikramiye müjdesi verdi. Peki 5000 TL ikramiye kimleri kapsıyor? Dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı?

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dün yapılan kabine toplantısının ardından emeklilere Müjdeli haberi duyurdu. Kasım ayının ilk döneminde emekli maaşlarına ek olarak 5.000 TL'lik tek sefere mahsus ikramiye ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası 5000 TL ikramiye kimleri kapsıyor sorusu da gündeme geldi. Peki dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı? Çalışan emeklilere 5.000 TL ikramiye var mı?

Emekli maaşı alanlar için yeni ödeme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. 17 milyona yakın emekli vatandaş büyük bir heyecanla uzun süreden beri 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesini bekliyordu. Dün yapılan kabini toplantısının ardından gecikmeli de ortaya kameralar karşısında geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Başkan Erdoğan açıklamasında emeklileri maddi anlamda rahatlatmak amacıyla tek sefere mahsus 5000 TL ikramiye ödeneceğini bildirdi. Peki emekliye 5.000 TL ikramiye kimleri kapsıyor? Çalışan emekliler ikramiye alacak mı? Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye var mı?

5000-tl-ikramiye-1.jpg

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE KESİNLEŞTİ

Son dakika emekli ikramiyesi gelişmeleri milyonlarca emekli tarafından yakından takip ediliyordu. 9 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında emekliler büyük müjdeyi Nihayet aldı. Emekli maaşı alan SSK bağ-kur ve memur emeklisi milyonlarca vatandaşa 5000 TL ikramiye ödemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

9 Ekim kabine toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tek sefere mahsus olmak üzere emekliye 5.000 TL'lik ödeme yapılacağını bildirdi. Bu ödemenin sadece çalışmayan emeklilere verileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

ÇALIŞAN EMEKLİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Peki çalışan emekliler 5000 TL ikramiye alacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında ödemenin sadece çalışmayan emekliler için geçerli olacağını bildirdi. Yani emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler ikramiye ödemesinden faydalanamayacak.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA 5.000 TL İKRAMİYE VAR MI?

Dul ve yetim aylığı alanlar konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak uzmanlara göre dul ve yetim aylığı alanlarda 5000 TL ikramiye ödemesinden hisse oranına göre faydalanacak. Yani daha önce Bayram ikramiyesinde de olduğu gibi dul ve yetim aylığı alanlara maaş aldıkları hisseye göre 5000 TL ikramiye ödemesinin de verileceği tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir