800 Personel 210 Canı Kurtardı

800 Personel 210 Canı Kurtardı
ARFF Derneği Malatya ziyareti: Başkan Remzi Aytin, “Depremin başında 800 ARFF personeli ile 210 insanı enkazlardan kurtardık” açıklamasını yaptı.

Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) Dernek Başkanı Remzi Aytin ve Başkan Yardımcısı Oğuz Ayar, Malatya'da ARFF personeli ile bir araya geldi. Aytin, toplantıdaki konuşmasında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümünde bölgeyi ziyaret ettiklerini belirtti. Bu ziyaretler kapsamında bölge havalimanlarında görev yapan afet ve olağanüstü durumlarda özverili çalışmalarıyla üstün başarı gösteren ARFF personelini ziyaret ettiklerini ifade eden Aytin, havacılık sektöründe kritik bir rol oynayan ARFF'nin hizmetin devamlılığında önemli bir pozisyonda olduğunu vurguladı.

“ENKAZLARDA 210 CANLI/YARALI İNSANI KURTARDI”

Havacılık sektöründeki görevlerinin yanı sıra ARFF memurlarının olağanüstü durumlar, doğal afetlerde de devlet emriyle görev aldığını belirten Aytin, şöyle devam etti:

"Geçen yıl yaşanan asrın felaketinde bunun en güzel örneğini gördük. Depremin ilk anlarından itibaren örgütlenip, 800 ARFF personeli, Malatya, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep illerindeki arama kurtarma çalışmalarına katıldı ve enkazlarda 210 canlı/yaralı insanı kurtardı. Kurtarma operasyonlarını sürdürürken, ulaşım sorunlarına karşı havalimanlarındaki görevlerini de aksatmadan yerine getirdiler. Bu kararlılıkla görevimize devam ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir