Erzincan İmar Planı Revizyonu: 2024 Sonuna Kadar Tamamlanacak

Erzincan İmar Planı Revizyonu: 2024 Sonuna Kadar Tamamlanacak
Erzincan'da İmar Planı Revizyonu'nun 1. etabı tamamlandı. Başkan Bekir Aksun, "Revizyonu 2024 sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

Erzincan’da 2019'da belediyeye bağlanan 9 belde, 3 köy ve mevcut belediye sınırlarını içeren İmar Planı Revizyonu'nun ilk aşaması olan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Bekir Aksun başkanlığında, başkan yardımcıları, imar komisyonu meclis üyeleri, belediyenin imar müdürlüğü personeli ve yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla İmar Plan Revizyonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İller Bankası koordinasyonunda yürütülen İmar Plan Revizyon çalışmalarında planlama aşamasına geçildi. Bu süreçte, vatandaşların talepleri değerlendirilerek, depreme dayanıklı yapılaşmayı sağlayacak, yeşil alanları ve sosyal donatıları içeren Erzincan'ın geleceğini inşa edecek İmar Planı oluşturulacak ve 2024 yılında tamamlanacak.

“REVİZYONU BİTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Yapılan toplantıda İmar Planı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bekir Aksun şunları ifade etti;

“Revizyon çalışması ile ilgili geldiğimiz son noktayı ifade etmek istiyorum. Zemin etüdü ve alan çalışması yapıldı. Şu anda revizyona hazır hale getirildi, komisyonumuz ilgili alanları görüşmek üzere bugünden itibaren inşallah çok seri bir şekilde çalışarak 2024'ün sonuna revizyonu bitirmiş olacağız. Şimdiden herkes için hayırlı olmasını diliyor, herkese güzel bir Erzincan nasıl şekillendirebiliriz, yeşil bir Erzincan nasıl oluşturabiliriz, onun planlamasını yaptığımızı da bildirmek istiyoruz. Planlama sürecinin tüm şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir