Adalet Bakanı: 9. Yargı Paketi Çalışmaları Tamamlandı

Adalet Bakanı: 9. Yargı Paketi Çalışmaları Tamamlandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son açıklamasında, 9. Yargı Paketi çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Paketin yürürlüğe giriş tarihi hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 17 Nisan 2024 tarihli TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargı alanında yeni düzenlemeler içerecek kanun teklifleriyle ilgili soru üzerine Tunç, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve detaylı bilgi veremeyeceğini belirtti. Ayrıca, yargı paketinin içeriğinin ve maddelerinin henüz resmi olarak açıklanmadığını vurguladı. Kamuoyunun merak ettiği konuların farkında olduklarını dile getiren Bakan Tunç, "9. Yargı Paketi'yle ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. 9. Yargı Paketi'ni de Meclis tatile girmeden Meclisin gündemine getireceğiz." bilgisini paylaştı.

Pakette Neler Var?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 18 Mart'ta yaptığı konuşmada, 9'uncu Yargı Paketi'nin hazırlıklarına devam ettiklerini belirtti. Bakan Tunç, söz konusu paketin içeriğiyle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı, ancak sürecin devam ettiğini ve gerekli çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Tunç,

"Meclisin takvimi nedeniyle o pakette yer alamayan birçok husus var. Özellikle Ceza Mahkemesi Kanunu ile ilgili. Ülkemizde 'cezasızlık' algısını ortadan kaldırmaya yönelik 'yapanın yanına kar kalmamasına' yönelik bazı yasal düzenleme ihtiyaçları var."

"Bununla ilgili taslak çalışmalarını milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız. Yine 9'uncu Yargı Paketi'nde yargımızın ihtiyacı olan yargı hizmetlerinin etkinliğini daha da arttırmaya yönelik önemli yasal düzenlemelerimiz olacak. Meclis açıldığında seçim sonrası inşallah meclisimizin takdirlerine taslak çalışmamızı sunacağız" dedi.

9. YARGI PAKETİ MADDELERİ VE İÇERİĞİ NELER?

Pakette kadınların soyadı hakkına ilişkin bir düzenlemenin yer alması ve evli kadınların iki soyadını kullanabilme hakkının yanı sıra kendi soyadını tercih edebilme hakkının getirilmesi bekleniyor.

Ayrıca, hakim ve savcıların terfi sistemine ilişkin güncellemelerin yanı sıra sporda şiddetle mücadele için yeni önlemlerin pakette yer alabileceği konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir