AFAD'dan Deprem Mağdurlarına Müjdeli Haber

AFAD'dan Deprem Mağdurlarına Müjdeli Haber
6 Şubat 2023 depreminde evleri zarar gören ev sahipleri ve kiracılar için AFAD'dan sevindirici haber! Kira yardımı başlangıçta bir yıl için öngörülmüştü, ancak bakanlık önemli bir duyuru yaptı.

AFAD, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen ve evleri zarar gören ev sahipleri ve kiracılar için deprem kira yardımı ödemelerini sürdürüyor. Yardımın süresi başlangıçta bir yıl olarak belirlenmişti, ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, evler tamir edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini duyurdu.

ÖDEMELER DEVAM EDİYOR

AFAD, deprem kira yardımı ödemelerine kesintisiz olarak devam ediyor. 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen ve evleri zarar gören ev sahipleri ve kiracılar hala bu destekten yararlanabiliyorlar.

KİRA YARDIMI NE KADAR?

Ev sahipleri: Aylık 7.500 TL

Kiracılar: Aylık 5.000 TL

KİRA YARDIMI NE ZAMAN BİTECEK?

Deprem kira yardımı başlangıçta bir yıl olarak planlanmıştı. Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, evler tamamlanana kadar kira yardımlarının devam edeceğini duyurdu. Dolayısıyla, şu anda kesin bir bitiş tarihi belirlenmemiştir.

KİRA YARDIMI NEDEN YATMADI?

Eğer ödemeniz henüz yapılmadıysa, endişelenmeyin! Bunun birkaç nedeni olabilir:

Banka İşlemlerinde Gecikme: Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştiriliyor ve zaman zaman banka işlemlerinde gecikmeler olabiliyor.

Hesap Bilgilerinde Yanlışlık: Hesap bilgilerinizde eksik veya yanlış bilgi bulunması durumunda ödeme yapılamayabilir.

Başvurunun Onaylanmaması: Başvurunuzun reddedilmiş olma ihtimali de bulunmaktadır.

NE YAPMALI?

Ziraat Bankası Hesabınızı İnceleyin: Mobil bankacılık veya internet bankacılığı aracılığıyla hesabınıza giriş yaparak ödeme durumunu kontrol edin.

Ziraat Bankası ile İrtibata Geçin: Ziraat Bankası müşteri hizmetlerine ulaşmak için 444 10 00 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

AFAD'a Ulaşın: e-Devlet platformunu kullanarak AFAD başvuru durumunuzu kontrol edebilirsiniz. İhtiyaç halinde, AFAD İl/İlçe Müdürlüklerine de başvurabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir