Malatya'da Destekler Yetersiz! Dolar Kuru Endişe Yaratıyor

Malatya'da Destekler Yetersiz! Dolar Kuru Endişe Yaratıyor
MTSO Başkanı Sadıkoğlu: "Yerinde dönüşüm destekleri yetersiz. Depremzedelere açıklanan desteklerde dolar kurunun artışı göz ardı edilmemeli. Kur 26 TL iken açıklandı, şimdi ise 32.18 TL."

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi, Malatya'da uygulanmaya başladı ve başvurular oldukça yoğun oldu. Ancak, projenin ilerlemesi beklenenin aksine durdu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, vatandaşları umutlandıran bu projenin maalesef hayal kırıklığına dönüştüğünü ifade etti.

Sadıkoğlu, artan maliyetler karşısında, bir daire için tahsis edilen 1,5 milyon TL'nin yetersiz olduğunu belirtti. Dünya Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında da bu konuya dikkat çeken Sadıkoğlu, durumu şu şekilde özetledi:

“Projenin açıklandığı dönemde 26 lira olan dolar bugün 32, 18 bin lira civarında olan demir fiyatı ise 25 bin liraya ulaştı. Tüm inşaat kalemlerinde durum aynı. Hal böyle iken ‘Desteğin artırılması’ depremzede vatandaşımızın fazladan bir talebi değil, evini, iş yerini yeniden inşa edebilmesi için ‘mecburiyet’ halini aldı. Bugüne kadar görüştüğümüz Bakanlarımıza konunun önemini ve talebin büyüklüğünü aktardık, aktarıyoruz ancak henüz olumlu bir sonuç alabilmiş değiliz. En kısa sürede bu alanda bir adım atılmasını bekliyoruz. Ulusal gündemi oluşturan seçim sürecini de geride bırakmışken, önümüzdeki günlerde deprem illerimize daha fazla odaklanılmalı, beklenti ve talepler için harekete geçilmeli.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir