AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: Malatya'daki Kalıcı Konutların İnşaatını Denetledi

AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak: Malatya'daki Kalıcı Konutların İnşaatını Denetledi
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya'da yapımı devam eden kalıcı konutlarda incelemelerde bulunarak, anahtar teslim sürecinin devam ettiğini ve kura çekimlerinin sürdüğünü belirtti.

Malatya'nın 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen 11 ilçesinden biri olan Malatya'da, imar ve yeniden yapılanma çalışmaları sürüyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç, İkizce, Gelincik Tepesi, Çamurlu, Saray ve İlyas mahallelerinde devam eden çalışmaları sahada inceledi. Kara Ölmeztoprak, konutlardaki anahtar teslim sürecinin devam ettiğini belirterek, kura çekimlerinin de sürdüğünü ifade etti.

Saray Mahallesi için ayrılan rezerv alanında 659 adet 2+1 daire, 642 adet 3+1 daire ve 51 adet 4+1 daire olmak üzere toplamda 1,352 adet konut ile birlikte 1,107 adet iş yeri planlandığını dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak, kent genelinde 33 binden fazla konut ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde bu sayının 65 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirtti.

Yeşilyurt ilçesinin İlyas Mahallesi, rezerv alan ilan edilmiş ve proje onay sürecinin ardından inşaat çalışmalarına hızla başlanmıştır. Milletvekili Ölmeztoprak, bu bölgedeki incelemelerinde Merkez 19'uncu bölgede 404 adet konut, iş yeri, ofis inşaatı, sosyal donatı alanları ile alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini ifade etti.

Şehrin her köşesinde imar ve yeniden yapılanma çalışmalarının kesintisiz devam ettiğine vurgu yaparak, bu çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Yeşiltepe de Yeşil Evler 750 konutluk inşaat süreci de başlıyor. Merkezdeki konut arzı açısından önemli bir gelişme. Yer teslimleri ve ihalesi yapıldı. Yakınca ise bin 180 konut içinde çalışmalar başladı. Ayrıca çok fazla merak edilen Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sitesi’ndeki rezerv alında da çalışmalar başladı. Çalışmaların her aşamasını geçici ve kalıcı kabullere kadar takip ederek şehrimizi deprem yaraların iyileştirilmesi açısından daha iyi seviyelere taşıyacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ölmeztoprak, Yeşilyurt-İkizce'de anahtar teslimi yapılan Elif Canbay'ı da evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir