Akdeniz Bölgesinin Kafası Karışık! Önce Yağmur Sonra Dolu Şimdi De Hortum

Akdeniz Bölgesinin Kafası Karışık! Önce Yağmur Sonra Dolu Şimdi De Hortum
Mersin'in batı ilçelerinde şiddetli yağış ve dolu, aynı zamanda Akdeniz'de bir hortum meydana geldi.

Mersin'de Meteorolojinin uyarısının ardından başlayan sağanak yağış ve fırtına, kent genelinde olumsuz etkilere neden oldu. Fırtına sebebiyle devrilen ağaç, 2 araca zarar verirken, balıkçılar denize açılamadı. Mersin merkez ve batı ilçelerinde gece yarısından itibaren başlayan yağış, sabah saatlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Kent genelinde etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araçlar güçlükle ilerledi. Yağışlar sebebiyle birçok noktada su birikintileri gözlendi. Fırtına nedeniyle merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mahallesi'nde devrilen bir ağaç, park halindeki 2 araca zarar verdi. Öğle saatlerine kadar devam eden yağış, parçalı bulutlu bir havaya dönüştü.

doliu.webp

Kuvvetli Yağış Yerini Doluya Bıraktı!

Erdemli ilçesinde, yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışının ardından kuvvetli sağanak yağış etkisini gösterdi. Yağışlar sebebiyle yer yer su birikintileri oluştu. Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bulunduğu bölgede şiddetli dolu yağışı gerçekleşti. Dolu yağışının ardından yağmur etkisini sürdürdü.

hortum-1.webp

Akdeniz'de ise hortum çıktı. Silifke ilçesinden görünen hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir