Erzincan Maden Olayında Kirlilik Tespit Edilmedi

Erzincan Maden Olayında Kirlilik Tespit Edilmedi
Erzincan'daki maden alanındaki toprak kaymasıyla ilgili Çevre Bakanlığı'ndan açıklama: "Şu an için herhangi bir kirlilik tespiti yapılmamıştır."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'da meydana gelen maden alanındaki toprak kaymasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Fırat Nehri'ne ulaşmaması için Sabırlı Deresi'nin nehre giden menfez kapaklarının kapatıldığı belirtildi. Ayrıca, toprak kaymasını önlemek için menfezlerin önüne bir sedde yapıldığı ifade edildi. Bölgeden numuneler alındığı ve sürekli takip etmek üzere Bakanlık tarafından 10 kişilik uzman ekip, 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazı ve mobil laboratuvarın da bulunduğu ekiplerin bölgeye sevk edildiği kaydedildi. Ekiplerin titizlikle çalışmaya devam ettiği ifade edildi.

aciklama.webp

"Sahada Çalışmalar Devam Ediyor"

Bölgede oluşabilecek akış sularını toplamak amacıyla yüzey suyu toplama havuzunun yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Herhangi bir akış durumunda atık depolama barajına yönlendirilecek bir sistem oluşturulmuştur. Bakan yardımcımız ve 10 uzman bilim insanıyla birlikte jeoloji, maden ve çevre alanlarında sahada çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Sabırlı ve Çöpler dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan düzenli olarak anlık numuneler alınmaya başlanmış ve takip edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir kirlilik tespiti yapılmamıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir