Aluçlu: “Kaçak Yapılaşma 15 Bine Ulaştı”

Aluçlu: “Kaçak Yapılaşma 15 Bine Ulaştı”
Malatya’da, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında çoğalan ve 15 bine ulaştığı iddiası yapılan tarımsal alanlardaki kaçak yapılaşma sorunu gittikçe büyüyor.

Malatya İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Aluçlu'nun açıklamaları şuş ekilde:

“Malatya’nın şu anda en büyük problemlerinden birisi tarımsal alanlarda kaçak yapılaşmanın olmasıdır” dedi.

Tarımsal alanlarda kaçak yapılaşma 15 bine ulaştı” diyen Aluçlu, şunları kaydetti:

“İki ay önce 12 bin olan kaçak yapılaşma bugün 15 bin oldu. Her geçen gün kaçak yapılaşma artarak devam ediyor. Bu kaçak yapılaşma tarımsal topraklar üzerine yapılıyor. Bu çalışmayı yaparken hiçbir mühendislik hizmeti alınmadan, tamamen usta kontrolü ya da vatandaşın kendi kontrolünde yapılıyor. Kontrol mekanizması çalışmıyor, belediyeler bunlara ruhsat vermiyor. Şu anda bu çalışmalar yapılırken kontrol edilmeyen binalarımız ileride kontrollü bir şekilde yıkılacak. Şu andaki yapılaşmaya baktığımızda bazı şeylere seçim sürecine girilmesinden dolayı göz yumuluyor. Şu anda binaların kontrollü yıkımını konuşuyoruz; kontrollü yıkım zaten yokken yapılan bu kaçak yapılar kontrollü yıkım adı altında yıkılacak. Bu arada af çıkarsa yıkılmayacak. Af çıkmazsa ve idareciler kendi iradelerini kullanır ve Malatya’nın geleceğini düşünürlerse bu binalar yıkılır. Yoksa zaten Türkiye’de belirli dönemlerde af çıkıyor ve kaçak yapılaşmalara özellikle seçim dönemlerinde göz yumuluyor. Malatya’da kaçak yapılaşmanın 15 bine ulaşmış olması tarımsal topraklarımızın katledilmesi anlamına geliyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir