Arapgir'in Lezzet Hazinesi: Peynirli Ekmeğin Tatlı Dokunuşu

Arapgir'in Lezzet Hazinesi: Peynirli Ekmeğin Tatlı Dokunuşu
Arapgir peynirli ekmeği, yöreye özgü tuzsuz peynir ve ekmek hamurunun fırında pişirilip üzerine toz şeker serpilerek servis edilir.

Arapgir Belediyesi'nin duyurusuna göre, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), "Arapgir peynirli ekmeği" için yapılan coğrafi işaret belgesi başvurusunu onayladı.

Açıklamada görüşleri paylaşılan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yerel kültürün vazgeçilmez bir parçası olan yeme içme alışkanlıklarının turizm destinasyonunun tanıtımında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Arapgir'in tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Cömertoğlu, "Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de kuşkusuz yemek kültürüdür. Bu bağlamda belediyemiz Arapgir'in enfes lezzetlerini, geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşıma görevi üstlenmiştir." ifadelerini kullandı.

"Arapgir peynirli ekmeği", yöreye özgü tuzsuz peynirin, ekmek şeklinde açılan hamurun üzerine yayılarak fırında pişirilmesinin ardından üzerine toz şeker serpilerek sunuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir