Atatürk'ün Ziyaretinin 93. Yıl Dönümü Anıldı

Atatürk'ün Ziyaretinin 93. Yıl Dönümü Anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Malatya'ya ilk ziyaretinin 93. yıl dönümünde yapılan törenle anıldı.

Malatya Valiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün demiryoluyla ilk ziyaretinin yıldönümü için program düzenledi. Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk sunumları gerçekleştirdi.

GÜRKAN, ANIT DEFTERİ’NE NE YAZDI?

Çelenk sunumunun ardında Anıt Defterini imzalayan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Anıt Defteri’ne yazdığı açıklamasının bir kesitinde

“Malatya’nın güneyden demiryoluna bağlanması münasebetiyle ilimize teşriflerinizin 93’üncü yıl dönümünde zatı alinizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Harikulade seziş kabiliyetiniz ve sahip olduğunuz meziyetler ile milletimizin neleri isteyip istemediğini, özlemini çektiği hususları çok iyi bilen ve tespit eden bir lider olarak bizlere her daim rol model oldunuz. Sizin manevi şahsınızdan almış olduğumuz ilhamla bugün çok büyük adımlar gerçekleştiriyor, artık dünyanın söz sahibi ülkeler biri haline gelmiş bulunuyoruz. 2020 yılında yaşadığımız 24 Ocak 2020 Elazığ tarihli depremin ardından baş gösteren pandemi ve son olarak da 6 Şubat 2023 depremine rağmen hem ülkede hem de Malatya’da karamsarlığa düşmeden yolumuza azimle devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir