Erzincan'ın 106. Kurtuluş Yılı Coşkusu

Erzincan'ın 106. Kurtuluş Yılı Coşkusu
Erzincan'ın 106. kurtuluş yıl dönümü coşkusu! Belediye Başkanı Bekir Aksun: "Türk olmak, vatan evladı olmak ayrıcalıktır."

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Milletvekili Süleyman Karaman, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral İsmail Yayan, Belediye Başkanı Bekir Aksun, il protokolü, sivil toplum temsilcileri, askeri yetkililer, emniyet birimleri, gaziler ve vatandaşlar törene katıldı. Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı ve Erzincan Belediyesi'nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı gerçekleşti. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajlarının okunmasıyla devam etti.

13 ŞUBAT ERZİNCANLILAR İÇİN İSTİKLALDİR

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, günün anlamını vurgulayarak şunları söyledi:

“13 Şubat Erzincanlılar için İstiklaldir! Hürriyettir! Cumhuriyettir! Türk milletinin sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisiyle tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Erzincan, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan, birçok medeniyete beşiklik etmiş destansı bir mücadeleyle işgale uğradı ve aziz milletimizin üstün cesaretiyle geri alındı. Bugün, bu kutlu günün 106. yılını sizlerle birlikte coşku ve gurur içinde kutlamanın onuru içindeyim. Türk olmak, bu vatanın evladı olmak ayrıcalıktır. Bu bilinçle, ecdadımızın emaneti olan toprakları korumak, görevimizdir. 1071'den 1918'e, 1918'den bugüne kadar bu topraklar için can veren ecdadımızı rahmetle anıyorum. Vatan sevgisini çocuklarımıza aşılamalı, bilimle donatarak hainlere karşı göğsümüzü siper etmeliyiz. Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir