Bakan Tunç'tan Müjdeli Haber: Malatya'da Yeni Adliye Binamızın Temeli Atıldı!

Bakan Tunç'tan Müjdeli Haber: Malatya'da Yeni Adliye Binamızın Temeli Atıldı!
Yılmaz Tunç'un katılımıyla Malatya'da yeni adliye binasının temeli atıldı, önemli bir adım atılarak proje başlatıldı.

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören adliye binası yıkıldıktan sonra mahkemeler, yedi ayrı yerde faaliyet göstermeye başlamıştı.

İhale süreci tamamlanan Malatya'nın yeni adliye binasının temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "86,633 metrekarelik bir alana sahip olacak yeni adliye binamız. Deprem sonrasında 6-7 farklı binada sorun yaşandığını biliyoruz ve bu durumun farkındayız. Binayı kısa sürede tamamlayarak bu sorunu çözeceğiz. Yatırım için ayrılan ödenek 1 milyar 461 milyon lirayı buluyor ve para hazır durumda. Müteahhit firmaya hızlı davranması için elimizi çabuk tutması gerektiğini belirtiyoruz. Bu yatırım bizim için önemli ve paranın hazır olduğu bir durum. Firmadan 700 günden daha kısa bir sürede tamamlanması için taahhüt istiyoruz," dedi.

Bakan Tunç, firma yetkilisinden adliye binası inşa süresinin 700 günden 500 güne indirilmesi taahhüdünü de aldı.

Bakan Tunç, Malatya'ya Adli Tıp Bölge Başkanlığı'nın kurulacağı ve Bölge Adliye Mahkemesi'nin faaliyete geçeceği müjdesini de paylaştı.

Yeşiltepe'deki eski Askeri Hastane alanında inşa edilen Malatya Adalet Sarayı, toplamda 86 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak. Adliye sarayı bodrum, zemin ve 5 kat olarak tasarlanmıştır. Binada toplam 249 hakim ve savcı odası bulunacak. Ayrıca, 100 duruşma salonundan oluşan bir bina inşa edilecek.

100 dönümlük arazi üzerine kurulan adliye binasının 700 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir