Bölgesel Elektrik Tüketimi: Fırat ve Çoruh Bölgeleri Karşılaştırması

Bölgesel Elektrik Tüketimi: Fırat ve Çoruh Bölgeleri Karşılaştırması
Fırat bölgesindeki konutlarda %36, Çoruh bölgesinde ise %9 oranında elektrik tüketimi artarken, sanayi ve ticarethane gruplarında azalma gözlendi.

Aksa Çoruh ve Aksa Fırat Elektrik, bu yılın ilk üç ayında elektrik talebinde artış olduğunu duyurdu. Çoruh ve Fırat bölgelerinde elektrik kullanımının yükseldiği gözlendi.

Aksa Çoruh ve Aksa Fırat Elektrik, 2024 yılının ilk üç ayı olan Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin elektrik tüketim verilerini paylaştı. Yapılan duyuruya göre, her iki bölgede de geçen yılın aynı dönemine kıyasla elektrik talebinde bir artış gözlendi.

Çoruh ve Fırat bölgelerinde bulunan 9 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2024 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin tüketim verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Çoruh bölgesindeki elektrik tüketimi %6, fırat bölgesindeki elektrik tüketimi %46 arttı

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerini içeren Çoruh bölgesinde, toplam elektrik kullanımı (konutlar, endüstri ve ticarethaneler dahil) geçen yılın aynı dönemine göre %6 oranında arttı. Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat bölgesinde ise toplam elektrik tüketimi %46 oranında yükseldi.

Malatya’daki artış yüzde 114

Fırat ve Çoruh bölgelerindeki elektrik tüketiminde tek düşüş Gümüşhane’de gözlemlendi

Çoruh-Fırat bölgesinde konutlar, endüstri ve ticarethaneler tarafından kullanılan toplam elektrik miktarına bakıldığında, geçen yılın aynı dönemine göre en büyük artış oranı, yüzde 114 ile Malatya'da kaydedildi. Tek düşüş ise Gümüşhane'de yüzde 21 oranında gerçekleşti.

Fırat bölgesindeki diğer illerin toplam elektrik kullanımına bakıldığında, en büyük artış yüzde 114 ile Malatya’da görülürken, Tunceli’de yüzde 10, Bingöl’de yüzde 16 ve Elazığ’da yüzde 3 oranında bir artış yaşandı.

Çoruh bölgesinde ise Artvin’de yüzde 9, Trabzon’da yüzde 9, Rize’de yüzde 7 ve Giresun’da yüzde 7 oranında bir artış gözlemlenirken, tek düşüş yüzde 21 ile Gümüşhane’de kaydedildi. Konutlarda elektrik kullanımında her iki bölgede de bir artış yaşandı.

2024 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre Fırat bölgesindeki konutlarda toplam elektrik tüketiminde %36'lık bir artış yaşanırken, Çoruh bölgesinde bu artış oranı %9 olarak görüldü. Sanayi ve ticarethane kategorilerinde ise her iki bölgede de toplam elektrik tüketiminde azalma kaydedildi.

Her iki bölgedeki illerde abone grupları dahil edilerek incelendiğinde, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre sanayi ve ticarethane toplam tüketiminde azalma yaşandı. Fırat bölgesindeki azalma oranı %21 olarak kaydedilirken, Çoruh bölgesinde %0,28 oranında azalma gözlemlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir