CHP Meclis Üyesi: Doğanşehir'deki Sürekli Su Kesintileri ile İlgili Endişelerini Dile Getirdi

CHP Meclis Üyesi: Doğanşehir'deki Sürekli Su Kesintileri ile İlgili Endişelerini Dile Getirdi
Doğanşehir'de sık sık yaşanan su kesintileri, CHP Belediye Meclis Üyesi Ergül Günaydın tarafından dile getirilerek, vatandaşların zorluk içinde oldukları belirtildi.

Günaydın, Doğanşehir'de suyun düzenli olarak 2-3 gün süreyle kesildiğini ve halkın büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Su Kesintileri Sürekli Oluyor Ve 2-3 Gün Sürüyor”

“Su medeniyettir, hayattır” diyen Günaydın, şunları söyledi:

“Doğanşehir’de MASKİ tarafından arızalardan mı, yoksa tadilatlar mı ilgili çok ciddi bir sıkıntı söz konusu. İki üç gün süren, sürekli su kesintileri yaşanıyor. Böyle devam ederse çok ciddi sağlık sorunlarına neden olacak.” dedi.

Günaydın, su kesintilerinin depremzedeler üzerinde su endişesi yarattığına dikkat çekerek,“Ciddi önlemler alınıp, çalışmalar yapılmalı. İnsanlar bu duruma maruz bırakılmamalı. İnsanlar, “Su ne zaman kesilecek? Kesilen su ne zaman gelecek?” kaygılarını yaşıyor. Özellikle hayvancılık işletmelerinde büyük sorun var. Büyükbaş hayvanların 100-150 litre günlük su tüketimi var. Bu insanlar suyu nereden getirecek ya da nereden taşıyacak? MASKİ’nin bu konuda duyarlı olması ve acil şekilde karar almalıdır” ifadelerinde bulundu.

Doğanşehirlilerin içme suyu sorununun hızla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Günaydın, “İnsanlar bırakın banyo yapmayı ellerini, yüzlerini yıkayacak su bulamıyor. Deprem zaten yerle bir etmiş ama insanlar konteyner ya da dar alanlarda susuzlukla baş başa kaldı. Bunun bir gerekçesi olamaz. Arıza olur ama bu kadar uzun süre su kesintisi olamaz. Her su kesildiğinde borularda kalan atık sular insan sağlığını olumsuz etkileyecek. MASKİ yapamayacaksa bıraksınlar ilçe belediyeleri yerinde çözsün” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir