Deprem Bölgesindeki TYP Projelerinin Süresinin Uzatılması İçin Adımlar Atılmalıdır

Deprem Bölgesindeki TYP Projelerinin Süresinin Uzatılması İçin Adımlar Atılmalıdır
Deprem bölgesindeki Toplum Yararına Çalışma Programı projelerinin süresinin uzatılması için gerekli adımların atılması önemli bir husustur.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) projelerinin süresinin artırılmasını talep etti.

Ağbaba, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:"Malatya’da TYP kapsamında çalışan 2 bin 500 kişinin 9 aylık süresi bugün sona eriyor. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde, AFAD’ta ve kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personelinin işsiz kalacağını" ifadelerini kullandı.

Ağbaba, yaptığı konuşmada,"Malatya’nın da aralarında olduğu deprem bölgesinde, konteynerlerde güvenlik ve temizlik personelleri, AFAD’ta büro personelleri ile kamu kurumlarında çeşitli işlerde çalışan personellerin iş bulmanın çok zor olduğu yerlerde işsiz kalacağını" belirtti.

Ayrıca,“Konteyner kentlerin temizliği, güvenliği kimler tarafından sağlanacak, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği AFAD’ta, Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nde biriken işlerin nasıl azaltılacağı" gibi soruları dile getiren Ağbaba, "Deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin sürelerinin uzatılması gerektiğini, aksi halde insan gücü mağduriyetinin yaşanabileceğini" şeklinde konuştu.

Ağbaba'nın konuşmasının ardından, deprem bölgesindeki TYP projelerinin sürelerinin uzatılması için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir