Dogansehir'e Ulasim ve Yaprakli Dagi: Mor Güzellik

Dogansehir'e Ulasim ve Yaprakli Dagi: Mor Güzellik
Doğanşehir'e ulaşım kolay. Malatya'dan 1 saatte, Elazığ'dan 1,5 saatte varabilirsiniz. Mor güzellik için Yapraklı Dağı'nı ziyaret edin.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde ilkbaharın habercisi olarak nitelendirilen, bölgeye özgü endemik dağ laleleri çiçek açtı. Mor tonlarıyla doğaya benzersiz bir güzellik katan laleler, Erkenek Mahallesi'nde bulunan 2.100 metre rakımlı Yapraklı Dağı'nda doğal yaşam alanlarında gözlemleniyor.

Şiirlerde ve şarkılarda da sıkça anılan mor laleler, Doğanşehir'de sadece Erkenek Mahallesi'nde ve bu yükseklikte yetişiyor. Yöresel bir tür olan laleler, bölgenin doğal cazibesine katkı sağlıyor.

Erkenek Doğa ve Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Salman Topal, soğanlı bir tür olan lalelerin başka dağlarda da yayılması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Topal, temmuz ayında bölgeye gidip lale tohumlarını aldıklarını ve çoğalması için aynı rakımdaki farklı dağlara ektiklerini dile getirdi.

Doğanşehir'de açan dağ laleleri, doğa tutkunları tarafından da büyük ilgiyle karşılanıyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler, mor güzelliği görüntülemek için lale tarlalarında hatıra fotoğrafları çektiriyorlar.

Dağ laleleri hakkında

Dağ laleleri, Türkiye'nin pek çok bölgesinde doğal ortamlarında yetişen özgün bir çiçek türüdür.

Mor, pembe, beyaz ve sarı tonlarda olan laleler, soğanlı bir bitki çeşididir.

Mart ve Nisan aylarında açan laleler, doğanın benzersiz bir parçasıdır.

Endemik bir tür olmaları sebebiyle korunmaları gereken laleler, yasa dışı toplama ve zarar verme faaliyetlerine karşı korunmalıdır.

Doğanşehir'e ulaşım:

Doğanşehir, Malatya'nın güneyinde yer alan bir ilçedir. İlçe merkezine karayoluyla ulaşmak mümkündür. Doğanşehir'e Malatya il merkezinden yaklaşık 1 saatte, Elazığ il merkezinden ise yaklaşık 1,5 saatte varabilirsiniz.
Doğanşehir'e geldiğinizde Erkenek Mahallesi'ne giderek 2 bin 100 rakımlı Yapraklı Dağı'na çıkabilir ve doğaya ayrı bir renk katan mor güzelliği görebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir