Down Sendromlu Bireylerin İstihdam Edildiği Sıcak Mekan

Down Sendromlu Bireylerin İstihdam Edildiği Sıcak Mekan
Down sendromlu bireylerin istihdam edildiği Gülenyüzler Kafe, el emeği ürünlerle renkleniyor. İletişim, hijyen ve mutfak eğitimi veriliyor.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Malatya'daki Gülenyüzler Kafe, özel bireylerin çalıştığı bir mekan olarak unutulmadı.

21 Mart, 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından down sendromu farkındalığını artırmak amacıyla kabul edilen bir gündür. Bu gün aynı zamanda down sendromlu bireylerin sosyal hayatta daha fazla yer alması ve yaşadıkları zorluklara karşı farkındalık oluşturma günüdür.

Dünya genelinde Down sendromu farkındalığını artırmak için farklı renkte çoraplar giyme geleneği, down sendromlu bireylerin sahiplendiği bir "ortak farkındalık" hareketi haline gelmiştir.

Malatya'da bulunan Gülenyüzler Kafe, down sendromlu çocukların istihdam edildiği bir mekan olarak dikkat çekiyor. Sanat Sokağı'nda hizmet veren bu kafede sadece down sendromlu bireyler çalışıyor. Servis elemanı eğitimi aldıktan sonra işe başlayan down sendromlu çocuklar, maaş alarak özgüvenle sosyalleşme imkanı buluyorlar.

Atölyede özenle yapılmış el işi tablolar ve vazolarla kafeyi süsleyen çalışanlar arasında down sendromlu bireyler de bulunuyor. Bu özel çalışanlar, kafeye renk katan ve atmosferi zenginleştiren el yapımı ürünlerle katkı sağlıyorlar.

Kafeteryada down sendromlu çalışanlara iletişim becerileri, hijyen ve mutfak eğitimi veriliyor. Ayrıca, müzik ve enstrüman eğitimi gibi etkinlikler de planlanıyor.

Güler yüzlü servis elemanları, müşterilerden büyük ilgi görüyor ve kafenin sıcak atmosferine katkıda bulunuyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir