Malatyalı Esnafa Büyük Müjde! Ödemeler Yapılacak

Malatyalı Esnafa Büyük Müjde! Ödemeler Yapılacak
Malatya'da, 520 esnafa, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ödeme yapılacağı duyuruldu.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası KOSGEB'e başvuran ancak finansman sıkıntısı nedeniyle bekleyen esnaflardan 520 kişinin daha ödeme alacağını açıkladı.

MESOB Başkanı Keskin gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, “KOSGEB tarafından 6 Şubat depremlerinden sonra etkilenen 11 ile yönelik olarak başlattığı "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" kapsamında esnafımız başvuruda bulunmuştu. 2 yıl ödemesiz kredi desteği için başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde sona ermişti. KOSGEB kredi ödemeleri kaynak sıkıntısından dolayı belli aralıklarla sürdürülüyor. Malatya’da KOSGEB’e başvuruda bulunan ve sırada bekleyen 520 esnafımıza daha ödeme gerçekleştirilecek. 520 esnafımız için yaklaşık 200 milyon TL tutarında bir kaynak kullanılacak. Sırada bekleyen diğer esnaflarımıza kaynak aktarımı yapıldığı takdirde ödemeler devam edecek. Bu konuda girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir