Emeklilerin Sesini Duyurdukları Büyük Miting: Talepler Artık Göz Ardı Edilemez

Emeklilerin Sesini Duyurdukları Büyük Miting: Talepler Artık Göz Ardı Edilemez
Emekliler, haklarının gasp edildiğini belirterek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini vurguladılar.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden binlerce emekli, CHP'nin Tandoğan'da düzenlediği Büyük Emekli Mitinginde bir araya geldi. Malatya’dan CHP İl Örgütü’nün planladığı etkinlikle Ankara’ya gelen emekliler, 22 yıldır iktidar tarafından haklarının gasp edildiğini belirterek isteklerini dile getirdi. Milyonlarca emekli,“Yaşamda onur, emeklilikte huzur”, “Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı” gibi birçok pankart ve dövizle hükümete mesaj gönderdi.

Birleşik Emekliler Sendikası (BES) Malatya Şube Başkanı Haydar Göktaş, Büyük Emekli mitingi sonrası yaptığı açıklamada, taleplerini hükümete en etkili şekilde iletmeye çalıştıklarını belirtti. Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının erimesiyle ay sonunu getirmenin zor olduğunu vurgulayan Göktaş, 22 yıldır iktidar döneminde haklarının ihlal edildiğini ifade etti.

Göktaş, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu hatırlatarak bu miktarın en azından bir asgari ücret seviyesinde olması gerektiğine işaret etti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın her zaman emeklilerin sesi olduğunu vurgulayan Göktaş, bu çerçevede Birleşik Emekliler Sendikası olarak tüm Malatya CHP İl Teşkilatı'na teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir