Erken emeklilik tablosu açıklandı! 50 yaş altı 3600 prim günü ile emeklilik hakkı çıkıyor

Erken emeklilik tablosu açıklandı! 50 yaş altı 3600 prim günü ile emeklilik hakkı çıkıyor
Erken emeklilik son dakika gelişmesi açıklandı. Artık 50 yaş altı 3.600 prim gün sayısı ile emeklilik Mümkün olacak. Erken emeklilik bekleyenler için Müjde gibi duyuru az önce geldi.

Uzun yıllar boyunca çalışma hayatında olan herkes erken emekli olmanın hayalini kuruyor. Özellikle mart ayı başında çıkan EYT yasası erken emeklilik bekleyenler için adeta bir umut ışığı olmuştur Hatta Milyonlarca kişi yeni düzenlemenin hayata geçmesini ve emeklilik sisteminin Sil Baştan değişmesini Beklerken Az önce önemli bir duyuru daha geldi. Artık erken emeklilik Mümkün olacak. SSK ve bağ-kurlu Milyonlarca kişi için emeklilik sistemi Sil Baştan değişiyor. Erken emeklilik son dakika detayları haberimizde…

Erken emeklilik bekleyen milyonlarca bir şey için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emeklilik sisteminin değişeceği müjdesini vermişti. SSK ve bağ-kur'lu çalışanlar düzenleme tarihini merakla bekliyordu. Beklenen haber Nihayet geldi. Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme TBMM gündemine geliyor. Bu düzenleme ile birlikte erken emeklilik yasası çıkacak ve 10 yıl çalışma süresi ile erken emeklilik yolu açılacak. Milyonları kapsayacak olan erken emeklilikte Avantajlı olan gruplar da var.

erken-emeklilik-1.jpg

ERKEN EMEKLİLİK HAKKI OLAN MESLEKLER

Bazı meslek grupları erken emeklilik hakkını yasal olmadan elde ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen meslek grupları açıklandı. O meslek gruplarında çalışanlar Normal emeklilik yaşından daha erken emekli olma şansı yakalıyor. İşte erken emeklilik hakkı bulunan meslekler:

Demir ve Çelik Fabrikaları Çalışanları

Cıva Üretimi İşlerinde Çalışanlar

Madencilik ve Yeraltı İşleri Çalışanları

Asit Üretimi Yapan Fabrika ve Atölye İşçileri

Radyoaktif İşlerde Çalışanlar

Emniyet Teşkilatı Çalışanları

Askerler

Basın ve Gazetecilik İşleri

Ceza İnfaz Kurumlarında Çalışanlar

erken-emeklilik-2.jpg

50 YAŞ ALTI ERKEN EMEKLİLİK HAKLARI VAR

Bu meslek gruplarında çalışanların yıpranma payları diğer meslek gruplarına göre çok daha yüksek oluyor. Bu nedenle yukarıda listelenen meslek gruplarında olanlar 50 yaş altı erken emeklilik hakkına sahip oluyor. Erken emeklilik için 3600 Prim gün sayısını tamamlamak ve ardından SGK'ya dilekçe vermek yeterli oluyor.

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK

Erken emeklilik için diğer bir formül ise Doğum ve askerlik borçlanması yapmak. Doğum ve askerlik borçlanması ile erken emeklilik için sigortalılık tarihinden sonra askere gitmiş Olmak ya da doğum yapmış olmak gerekiyor. Bu şartlara uygun olanlar çocuk sayısına göre ya da askerlik süresine göre borçlanma yaparak emeklilik hakkı elde edebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir