Malatya'da Aile ve Gençlik Fonu'ndan İkinci Etap Ödemeler Bugün Hesaplara Yatırılacak

Malatya'da Aile ve Gençlik Fonu'ndan İkinci Etap Ödemeler Bugün Hesaplara Yatırılacak
Malatya'da pilot uygulama kapsamında Aile ve Gençlik Fonu'ndan ikinci etap ödemeler bugün hesaplara aktarılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci aşama ödemelerini hızlandırdıklarını duyurdu. Bakan Göktaş, bugünden itibaren başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanan, Mayıs ayında resmi nikahlarını kıyan bin 203 çift için toplamda 180 milyon 450 bin lira ödeme gerçekleştireceklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ailelerin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını vurguladı. Bakan Göktaş, aile kurmayı her zaman teşvik ettiklerini ve aileleri güçlendirmeyi temel hedefleri olarak belirlediklerini dile getirdi.

Bakan Göktaş, bu projenin gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediğini vurguladı.

Bakan Göktaş, projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresinden kabul edilmeye başlandığını hatırlattı. Başvuruları onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, geri ödemesi 2 yıl ertelenmiş, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarını açıkladı.

Şartları sağlayan 2,976 çifte eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9,992 çiftin başvuru yaptığını ifade etti. Bu başvurular arasında şartları karşılayan 2,976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti sağladıklarını dile getirdi.

Aile kurma yolunda ilk adımlarını atan gençleri yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Desteğimizde ilk ödemeyi eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimizin hesaplarına yatırmıştık. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayı içerisinde resmi nikâhlarını gerçekleştiren bin 203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacağız.” diyerek konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu'na başvuran ve gereksinimleri karşılayan çiftlere düzenli ödemeler yapacaklarının altını çizen Bakan Göktaş, bu desteği ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir