Ev hanımlarına devletten 3'te 1 prim desteği! Evlilik süresi ve çocuk sayısına göre erken emeklilik yolu açılıyor

Ev hanımlarına devletten 3'te 1 prim desteği! Evlilik süresi ve çocuk sayısına göre erken emeklilik yolu açılıyor
Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesi devletten verildi. Devlet ev hanımları için üçte bir prim desteği verecek. Tarih belli oldu bakan Vedat Işıkhan duyurdu.

Çalışmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimler öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesinde açıklamıştı. Ev hanımları için erken emeklilik imkanı sağlayacak olan yeni sistemin ayrıntılarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. 5 yıllık dönemde düzenlemenin hayata geçmesi gerektiğini belirten bakan Vedat Işıkhan, Devletin ev hanımlarına üçte bir isteğe bağlı sigorta primi desteği de vereceğini dile getirdi.

Ev hanımlarına emeklilik kapısı aralanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimler sonrası milyonlarca ev hanımının yüzünü güldürecek açıklamayı yapmıştı. Ev hanımlarına emeklilik hakkı detayları ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık handan'da önemli açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ev hanımları için yeni bir düzenlemenin çalışmalarının başladığını duyurdu. Yeni düzenlemede devlet isteğe bağlı sigorta primi ödeyen ev hanımlarına üçte bir prim desteği verecek.

ev-hanimlarina-erken-emeklilik-1.jpg

BAKAN VEDAT IŞIKHAN’DAN EV HANIMLARINA EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan TRT Haber'de canlı yayına katıldı. Milyonların Aklındaki sorulara yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Bağ-kurlular için bir prim indirimi düzenlemesinin Yolda olduğunu söyledi. Bağ-kurluların emeklilik prim gün sayıları ile ilgili çalışmaların sona geldiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, düzenlemesinin tamamlanması ve TBMM'ye sunulması ile birlikte bağ-kurlulara 5 yılı erken emekli olma hakkı tanınacağını ifade etti.

ev-hanimlarina-erken-emeklilik-2.jpg

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK KAPISI AÇILIYOR

TRT Haber'de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan seçim öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer alan ev hanımlarına emeklilik fırsatı ile ilgili de önemli değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde verdiği müjdeler arasında ev hanımlarına emeklilik hakkı da olduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 5 yıllık dönem içinde bu iyileştirmeyi yapacaklarını söyledi. Bakan Vedat Işık Han ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta yaptırmaları durumunda devlet tarafından üçte bir prim desteği verileceğini de ifade etti.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ev hanımlarına erken emeklilik imkanı da sağlayan yasada aynı zamanda çocuk sayısı ve evlilik süresi de emeklilik yaşını etkileyecek. Yani ev hanımları hem devletten sigorta primi desteği alacak hem de evlilik sürelerine ve çocuk sayılarına göre daha erken emekli olma hakkına sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir