Faizsiz ve 2 Yıl Ödemesiz! 350 Bin Liralık Devlet Destekli Krediyi Kamu Bakası Verecek

Faizsiz ve 2 Yıl Ödemesiz! 350 Bin Liralık Devlet Destekli Krediyi Kamu Bakası Verecek
Faizsiz ve 2 yıl ödemesiz 350 bin liralık kredi duyurusu KOSGEB'den geldi. KOBİ'lerin faydalanabileceği kredinin tüm detayları da açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yönlendirmesiyle birlikte kamu bankası tarafından sunulacak kredilerin musluğu açıldı. Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde hükümet, piyasaların canlanmasını hızlandırmak amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir faizsiz kredi programı duyurulurken, kimlerin bu krediden faydalanabileceği de belli oldu. Vatandaşların belli şartları karşılaması durumunda verilecek olan faizsiz kredide 2 yıl geri ödemesiz dönem de olacak. Peki, bu kredinin şartları neler olacak? Kimler 2 yıl geri ödemesiz 350 bin lira kredi çekebilecek?

kosgeb-kredi.jpg

KOSGEB’den 2 Yıl Geri Ödemesiz 350 Bin Lira Kredi!

Yeni bir iş kurma hayalinde olanlar için ticari kredilerin önü açıldı. KOSGEB üzerinden verilecek olan bu krediler kapsamında faizler kaldırıldı, kendi işini kurmak isteyenlere büyük imkanlar sağlandı. Harekete geçen KOSGEB, yeni bir kredi programı duyurarak iş yeri açmak, iş yerini geliştirmek ya da ticari faaliyete başlamak isteyenler için 300 bin TL faizsiz kredi vereceğini açıkladı. Ayrıca, ek olarak genel teçhizat giderleri için de 50 bin lira kredi vereceğini kaydetti. Toplamda 350 bin lira krediyi faizsiz olarak kullandıracağını duyuran KOSGEB, toplamda 60 ay boyunca vade süresi vereceğini de ekledi.

Yeni iş kurmak isteyenler için KOSGEB, 350 bin liraya kadar faizsiz krediyi 60 ay vade ile kullandıracağını açıkladı. Bu kapsamda Türkiye’de yerli kaynaklarla üretim yapan KOBİ’ler için kredinin kullandırılacağını duyuran KOSGEB, 6 milyon liraya kadar destek sağlayacağını kaydetti.

faizsiz-kredi.jpg

Faizsiz 350 Bin TL Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

KOSGEB’in iş yerini geliştirmek isteyen ya da kendi iş yerini açmak isteyenlere vereceği 350 bin liralık faizsiz kredi için başvurular başladı. Başvuru kapsamında vatandaşlar için 2 yıl, yani 24 ay ödemesiz dönem de sunulacak. 2 yıl geri ödemesiz dönem, 60 ay vade ve faizsiz olarak 350 bin TL’nin aylık geri ödeme tutarı ise 5.833 lira olacak.

Faizsiz 350 Bin Lira Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB’in 350 bin liralık faizsiz kredi desteğinden faydalanabilmek için öncelikle KOSGEB’e kayıtlı olmak gereklidir. KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı kapsamında verilecek olan krediler için başvurular, KOSGEB’e yapılacak. KOSGEB ise kamu bankası Halkbank üzerinden krediyi kullandırıyor olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir