Gastronomi Festivali'nde Büyük Final İçin Hazırlanıyor

Gastronomi Festivali'nde Büyük Final İçin Hazırlanıyor
Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Malatya'da düzenlendi. Malatya, 4 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak olan büyük finalde yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Malatya Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen organizasyona Elazığ ve Tunceli illerinden de öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, yarışmanın ev sahipliğini üstlenmekten mutluluk duyduklarını belirterek, etkinliğin öğrencilere mesleki becerilerini sergileme imkanı sunduğunu ve Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini vurguladığını ifade etti.

Bakır, "Yarışma, ortaöğretim mesleki ve teknik kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim öğretim gören öğrencilere mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme ve Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktarma fırsatı sunuyor. Dereceye giren öğrencileri tebrik ediyorum." dedi.

Yarışmada birinci sırayı Malatya Battalgazi Ziraat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci sırayı Tunceli Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü sırayı ise Elazığ Merkez Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir