Malatya'da Mücbir Sebep Hali Ne Olacak?

Malatya'da Mücbir Sebep Hali Ne Olacak?
Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, deprem bölgelerindeki zorunlu mücbir sebep durumunun 6 aydan daha uzun bir süreyle uzatılması gerektiğini belirtti.

Altaş, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şahin'in zorunlu mücbir sebep durumunun bir kez daha uzatılacağına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

“MÜCBİR SEBEP SÜRESİNİN EN AZ BİR YIL DAHA UZATILMASI GEREKİYOR, 6 AY YETERLİ OLMAYACAK”

Altaş, zorunlu mücbir sebep durumunun daha uzun bir süre için uzatılmasına ilişkin bir karar alındığını belirterek, “Uzatılmanın ne olacağıyla ilgili bir bilgi yok. 6 ay yeterli olmaz. Bizde şu anda 15 ay uzatıldı. En azından 2025 Nisan’a kadar ya da iki yıl uzatılması gerekiyor” dedi.

Mücbir sebep durumunun uzatılmasının ötesinde daha hayati konuların da olduğunu vurgulayarak şunları ifade etti: “Birincisi bu süre içerisinde biriken vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılması işlemi var. Şu anda asgari ücretin sigorta primi 7 bin lira, eski işletmeler için sigorta primi uygulaması getirilmesi gerekiyor. Mücbir sebep hali süresinin de bir yıldan az olmamak üzere uzatılması gerekiyor.”

MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK AÇIKLADI

Mücbir sebep süresinin uzatılıp uzatılmadığı, ne kadar süreyle uzatıldığı ve hangi illeri kapsadığı gibi sorular esnaf ve işverenler arasında merak konusu olurken, konuya netlik getiren isim AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şimşek oldu.

AK Parti'nin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı olan Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Şimşek, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mücbir sebebin süresinin uzatıldığı haberiyle ilgili bilgi verdi. Milletvekili Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin sonucunu paylaştı.

Şimşek, “Mücbir sebep hali uzatılacak” notuyla şu ifadelere yer verdi:

“1- Mücbir sebep hali son kez uzatılacaktır. (4+2, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Nurdağı, İslahiye)

2- Bugüne kadar olan yapılandırmaların taksitlendirilmesi TBMM'nin takdirine sunulacaktır.

3- Açıklama, bu Nisan ayı içerisinde Bakanlık makamı tarafından yapılacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir