Gelecek Sezon İçin Hazırlıklar Hız Kazanıyor

Gelecek Sezon İçin Hazırlıklar Hız Kazanıyor
Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle bu sezon ligde yer almayan, ancak gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek Yeni Malatyaspor'da son günlerde hareketli bir atmosfer var.

Süper Lig'e veda ettikten sonra 1. Lig'de mücadele ettiği dönemde Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ligden çekilen Yeni Malatyaspor, bu sezon ligde yer almamıştı, hakları saklı kalmıştı.

550 milyon TL'lik borç yüküyle birlikte transfer tahtası kapalı durumda bulunan sarı-siyahlı takımın geleceği belirsizliğini koruyordu. Adil Gevrek başkanlığındaki yönetim, kulübün borcunu azaltmak için alacaklı olan futbolcularla müzakerelerde bulundu. Görüşmeler olumlu sonuçlandı, ancak CAS'ta bulunan 10 büyük davanın kapanması için kaynak bulmak gerekiyordu.

Yeni Malatyaspor yönetimi, 550 milyonluk borcu daha düşük bir miktarla kapatmak için çalışmalara başladı ve kaynağın %30'unu buldu, ancak kalan %70'lik kısmı için destek bekliyor.

Kulüp başkanı Adil Gevrek, geçen günlerde Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takımın içinde bulunduğu durumu ve son gelişmeleri aktararak, kulübün kurtarılması için destek talep etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malatya ziyaretinde Yeni Malatya Stadyumu'nda yapmış olduğu incelemeler sırasında sarı-siyahlı kulübe her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Siyasi destek açıklamalarının ardından yönetim bir kez daha faaliyetlerini hızlandırdı. İlk aşamada kulübün borcunu azaltarak transfer imkanlarını artırmayı hedefleyen yönetim, daha sonra yapacakları transferlerle gelecek sezon 1. Lig'de güçlü bir konuma gelmeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir