Sami Er: Malatya Mitinginin Savunmasını Yaptı!

Sami Er: Malatya Mitinginin Savunmasını Yaptı!
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ER TV yayınında vatandaşın beklentisinin icraat olduğunu vurguladı. Söğütlü Cami'nin yerinin değişmeyeceğini belirtti.

AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı dün katıldığı ER TV yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sami Er, medya mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını detaylı bir şekilde belgeleriyle cevapladı. Deprem riskinden kalıcı barınma sorunlarına, trafik sıkışıklığından çevre kirliliğine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

"ÇATIŞMALARA GİRMEYECEĞİM"

Yayında gelen soruları cevaplarken, bu süreçte halkın talebinin eylem olduğuna vurgu yapan Sami Er, basit siyasi tartışmaların Malatya'ya bir katkı sağlamayacağını, yapılması gerekenin Malatya için çalışmak olduğuna dikkat çekti.

"31 MART GECEMİZDE EN İYİ ANKETİ ELDE EDECEĞİZ"

Gazetecilerin "anket yaptırıyor musunuz" sorusuna ise Er, "Biz periyodik olarak araştırma yapıyoruz ancak seçim anketleri değil, vatandaşlarımızın Malatya'ya ilişkin beklentilerini ölçmek için yapıyoruz" diyerek yanıtladı. Yaptıkları araştırmalarda belirgin bir şekilde önde olduklarını vurgulayan Sami Er, 31 Mart akşamı tüm Türkiye'nin en doğru anketine ulaşacaklarını belirtti.

MİTİNG GÜNÜ HAKKINDA SORULAR

Yayında gazeteciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitingin beklenenin altında kalmasını dile getirdi. Er, miting programının birkaç saat geciktiğini ve soğuk havanın sebep olduğu üşüme nedeniyle vatandaşların alandan ayrıldığını ifade etti.

“SÖĞÜTLÜ CAMİ YERİNDE İNŞA EDİLECEK”

Vatandaşların sürekli tartıştığı konulardan biri olan Söğütlü Cami'nin yerinin değiştirilip değiştirilmeyeceği, yayın sırasında tartışılan konular arasında yer aldı. Sami Er, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin Söğütlü Cami ile ilgili sorusunu aktardı ve bakanın bu konuda, "Bu konunun sahibi Sami Er'dir, ne derse o olacak" dediğini belirtti. Er, yayında net bir şekilde Söğütlü Cami'nin mevcut yerinde inşa edileceğini kamuoyuyla paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir