Gevrek'in İfade Ettiği Güven: Transfer Engelinin Kalkmasıyla Sorunsuz Sezon Planlaması

Gevrek'in İfade Ettiği Güven: Transfer Engelinin Kalkmasıyla Sorunsuz Sezon Planlaması
Gevrek, transfer engelinin kalkmasıyla sezon planlamasında herhangi bir sorun yaşanmayacağını vurguladı.

CAS’da bulunan dosyalar sebebiyle transfer yasağı olan Yeni Malatyaspor’da yönetim, bu engeli aşmak için çalışmalar başlatmıştı. Ancak maddi sorunlar tam anlamıyla çözülmediği için kayda değer bir ilerleme sağlanamamıştı.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, takımın kurtuluşu için gereken kaynağın yüzde 30’unu yönetim olarak karşılayacaklarını belirtti. Fakat yüzde 70’lik kısım için söz veren siyasi kanadın harekete geçmesini beklediklerini ifade etti.

Sarı-siyahlı takımın borç yükünden kurtulup yeni sezonda 1. Lig’de güçlü bir kadroyla mücadele edebilmesi için siyasi kanattan beklenen destek konusunda hareketli saatler yaşanıyor. Malatyalı siyasiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmelere başlarken, Yeni Malatyaspor’un kurtuluş süreci için yapılan planlamalar ele alındı.

Malatya ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 15 milyon Euro olan borcu daha düşük bir meblağla çözerek, transfer yasağını tamamen kaldırmayı hedefliyor. Takımın kurtuluş planını siyasilere sunan yönetim, bu aşamada sağlanacak desteği bekliyor.

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek,“Yeni Malatyaspor’umuzun kurtuluşu için siyasi kanattan beklediğimiz destekle ilgili hareketlenme başladı. Siyasilerimiz bakanlıkla görüşmelerini sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Gevrek, önceliklerinin transfer yasağını kaldırmak olduğunu belirterek,“Borcun yüzde 30’u için yönetim olarak bir kaynak üreteceğiz. Bunu baştan beri ifade ediyoruz. Yüzde 70’lik kısım için siyasi kanattan gelecek desteği bekliyoruz. Verilecek destekle birlikte transferin önünü açacağız” dedi.

Gevrek, transfer yasağını kaldırmaları durumunda sezon planlamasıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir