Hatice Akbaş, Paris 2024 Öncesi Avrupa Şampiyonası'nda Altın Madalya İçin Hedef Belirledi

Hatice Akbaş, Paris 2024 Öncesi Avrupa Şampiyonası'nda Altın Madalya İçin Hedef Belirledi
Milli boksör Hatice Akbaş, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesinde yer alacağı Avrupa Şampiyonası'nda birincilik madalyası kazanmayı hedefliyor.

Hatice, kariyerinde dünya şampiyonluğu da bulunan bir sporcu olarak 2023'te Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen Avrupa Oyunları'nda bronz madalya kazanarak, Paris 2024 Olimpiyatları için kota alma başarısı gösterdi.

Şu anda Sırbistan'da 14-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürmek için Kastamonu Olimpiyat Hazırlık ve Kamp Eğitim Merkezi'nde milli takımla çalışmalarına devam ediyor. Olimpiyat öncesinde 54 kiloda katılacağı bu organizasyondan altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Hatice Akbaş, AA muhabirine verdiği röportajda, boksla 9 yaşında babası sayesinde tanıştığını belirtti. Boksu çok sevdiğini ve 2022 yılında Uluslararası Boks Birliği tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını hatırlattı.

Olimpiyat yolunda Avrupa Şampiyonası'nın önemine dikkat çeken Hatice,

"Hazırlık sürecindeyiz. Aslında hedef Avrupa Şampiyonası değil ama olimpiyat öncesinde böylesine büyük bir turnuva bizim için iyi olur diye düşündük. Orada da hedef altın madalya. Avrupa'da 4 kişi benim sıkletimde olimpiyat kotası aldı. Oradaki rakiplerimle mücadele edip kendimi göstermek istiyorum." dedi.

Çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürdüklerini vurgulayan milli sporcu, takımın tamamının olimpiyat hedefine odaklandığını ifade etti.

Asıl hedefinin olimpiyat olduğunu belirten Hatice, şunları ekledi:

"Paris olimpiyatlarına kota aldım. İyi çalışıyoruz. Takım olarak büyük başarılara imza attık. Önümüzde olimpiyatlar var. Hedefimiz büyük. Hepimiz altın istiyoruz. Olimpiyatta madalya istiyoruz. Çok heyecanlıyız. Çok iyi çalıştığımı düşünüyorum. Sıkletim için iddialıyım. İnşallah madalya almak, İstiklal Marşı'mızı okutmak nasip olur."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir