Malatya'nın Korkutan Verileri Paylaşıldı

Malatya'nın Korkutan Verileri Paylaşıldı
Malatya bölge illeri arasında en yüksek trafik kazası kaybı yaşanan il olarak öne çıktı. Malatya'da Mart ayında bölge illeri dağılımına göre 450 trafik kazası yaşandığı tespit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart 2024 dönemi trafik istatistiklerini yayınladı. Verilere göre, 2024 yılının ilk üç ayında Erzincan'da 147 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda bir kişi yaşamını yitirirken, 243 kişi yaralandı.

Doğu Anadolu bölgesinde ise bu dönemde 2 bin 162 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası ile 3 bin 330 maddi hasarlı trafik kazası gerçekleşti. Bu kazalarda 31 kişi hayatını kaybederken, 3 bin 800 kişi yaralandı. Bölgedeki ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazalarının ülke genelindeki toplamı %4,19'luk bir oranı temsil etti.

Ülke genelinde ise Ocak-Mart döneminde 51 bin 549 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası ile 82 bin 318 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bu kazalarda 554 kişi yaşamını yitirirken, 73 bin 568 kişi yaralandı.

Bölge illeri arasında trafik kazalarının dağılımına bakıldığında, Malatya'nın en fazla trafik kazası kaybına sahip olduğu görüldü. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise trafik kazalarından en fazla etkilenen iller sırasıyla Elazığ, Van ve Malatya oldu.

Bu dönemde bölge illerinde toplamda binlerce kişi yaralanarak tedavi altına alındı ve trafik kazalarıyla ilgili önemli veriler elde edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir