‘İletişim Müzesi’ Ve ‘Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi’ Açıldı

‘İletişim Müzesi’ Ve ‘Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi’ Açıldı
Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından "İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da "Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından "İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da "Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi" açıldı. İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen program kurdele kesimi ile başladı. Daha sonra il protokolü, İletişim Fakültesine kazandırılan İletişim Müzesi ve Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi alanını gezdi. Programa, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, "Fırat Üniversitesi, sadece Elazığ'ın değil bölgenin ve Türkiye'nin gözbebeği olan bir üniversitedir. Pek çok alanda çok başarılı noktalara gelmiş bir üniversitedir. İletişim Fakültesinin de 25 yıllık bir geçmişi olması sektöründe önemli bir ekol olduğunu işaret eder. Bu kadar çok insan yetiştirmiş olması çok büyük bir avantajdır" dedi.

Bugün burada İletişim Müzesi ve fotoğraf sergisinin açılışını yaptıklarını aktaran Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, "Üniversitemizde uzun yıllardır hizmet veren Recep Bağcı hocamızın, çok büyük emekleri sonucunda bir fotoğraf sergisi açıldı. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları zaten Harput'ta basın ve iletişim ile ilgili çok güzel bir müze açtı. İletişim Fakültesinde de böyle bir müzenin olması gerektiğini biliyorduk. Harput mahallesinde bulunan müzemizde, iletişim fakültesindeki müzemizde şehrimize hizmet etmek için açıldı. İki müzede vatandaşların iletişim alanında daha önceden basın ve matbaa ile uğraşan insanların ne zorluklarda çalıştıklarını görmeleri açısından önemli. Resim sergisinde de Harput'tan başlayarak şehrimizin adım adım nasıl gelişerek büyüdüğünü göreceksiniz. Ben her iki serginin de Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir