İstanbul'a Malatyalı Başkan Yakışır

İstanbul'a Malatyalı Başkan Yakışır
31 Mart seçimlerinde Ataşehir Belediyesi'ni CHP kazandı. Onursal Adıgüzel %56,39 oy alarak belediye başkanı oldu. AK Parti adayı %35 oy aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul'un Ataşehir ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi zafer kazandı.

Ataşehir Belediye Başkanlığı için yapılan yarışta CHP'nin adayı Onursal Adıgüzel, Malatya Arguvanlı kökenli olarak seçimlerden %56,39'luk bir destek alarak zafer elde etti. Rakibi olan AK Parti'nin adayı Mustafa Naim Yağcı ise %35'lik bir oy oranıyla ikinci oldu.

Onursal Adıgüzel Kimdir?

1985 yılında Malatya'da doğan Onursal Adıgüzel, endüstri mühendisi olarak eğitim görmüştür. Yıldız Teknik Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nden endüstri mühendisliği diploması almıştır.

Özel sektörde endüstri mühendisliği ve yöneticilik gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençlik kollarında çeşitli görevlerde bulunmuş ve Genel Başkan Yardımcılığı dahil olmak üzere önemli pozisyonlarda görev almıştır.

TBMM'de 25., 26. ve 27. dönemlerde İstanbul milletvekili olarak görev yapmış, çeşitli komisyonlarda üyeliklerde bulunmuştur. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti meclisi üyeliğine seçilmiştir.

Şubat 2018'den 2023'e kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nde Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir