Arapgir ve Yazıhan Seçim İtirazları

Arapgir ve Yazıhan Seçim İtirazları
AK Parti Malatya İl Başkanlığı Seçim İşleri Kurulu, Arapgir ve Yazıhan'da 'usulsüzlük iddiaları' ve 'sandık bazlı sorunlar' nedeniyle itirazda bulundu.

31 Mart Yerel İdareler Seçimlerinde Arapgir ilçesinde CHP'li mevcut belediye başkanı Haluk Cömertoğlu ile AK Parti'nin adayı Çetin Özdemir arasında yoğun bir rekabet yaşandı. Geçici sonuçlara göre, CHP adayı Haluk Cömertoğlu oyların %48,80'ini alarak belediye başkanlığına tekrar seçilirken, AK Parti adayı Çetin Özdemir ise %45,15 oy aldı.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Seçim İşleri Kurulu, Arapgir'deki sonuca itirazda bulundu. Kurul, 'hatalı sayım' ve 'sandık bazlı hatalar' tespit edildiğini ve gerekli itirazların yapıldığını belirtti.

Yazıhan ilçesinde de CHP ile AK Parti arasında çekişmeli bir seçim yaşandı. Mevcut belediye başkanı AK Parti'nin adayı Nevzat Öztürk %42,07 oy alarak başkanlığı kaybetti. CHP'nin adayı Abdulvahap Göçer ise %43,28 oy alarak Yazıhan Belediye Başkanı oldu.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı Seçim İşleri Kurulu, Yazıhan'daki seçim sonucuna da itiraz etti. Kurul, 'hatalı sayım' ve 'sandık bazlı hatalar' tespit edildiğini ve itirazda bulunduğunu açıkladı.

Arapgir ve Yazıhan için yapılan itirazların birkaç gün içinde değerlendirilerek karara bağlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir