Kaçak Yapılaşma: Darende Belediyesi'nden Önemli Uyarı

Kaçak Yapılaşma: Darende Belediyesi'nden Önemli Uyarı
Belediye, deprem sonrası kaçak yapılaşmanın can ve mal kayıplarında önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, önlemlerin artırılacağını duyurdu.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli bir deprem, Malatya'yı olumsuz etkilemiş ve birçok can ve mal kaybına neden olmuştu.

Darende Belediyesi 'Asla' Dedi!

Malatya'nın depremde zarar ve can kaybının nedenini hatırlatan Darende Belediyesi, ilçe sakinlerine önemli bir uyarıda bulundu. Can ve mal kaybının oluş sebepleri arasında güvenli olmayan yapıların önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Darende Belediyesi, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili Belediye tarafından yapılan açıklamada,“İdaremize gelen duyumlardan bazı vatandaşlarımızın kırsal alanlarda İlgili Belediyelerden izin almadan ve özellikle Hazineye ait alanlarda kaçak yapılaşmaya yeltendiği anlaşılmaktadır. Hem can ve mal güvenliği açısından hem de hukuki açıdan istenmeyen sorunlar yaşanmaması için kaçak yapılaşmaya gidilmemesi, varsa taleplerin İlgili Belediyelere ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine (Milli Emlak Birimlerine) yapılması kamuoyuna önemle duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir