Maden Ocağı Genişletme Projesi: Malatya'da Tarım ve Sulama Alanlarına Etkileri

Maden Ocağı Genişletme Projesi: Malatya'da Tarım ve Sulama Alanlarına Etkileri
Malatya'da tarım, mera ve sulama alanları bulunan ve yerleşim alanından 160 metre uzaklıkta olan bölgede, belediyeye ait 8.77 hektarlık maden ocağı, 28.90 hektara genişletilecek. Madende yılın 10 ayında dinamit patlatılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Yeşilyurt ilçesinin Kırlangıç Mahallesi'nde bulunan kalker ocağı ve kırma-eleme tesisini genişletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Belediyenin başvurusunun incelenmesinin ardından projeye "Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu" kararı verildi.

Bu onay ile birlikte tarım, mera ve sulama alanlarında maden işletmeciliği gerçekleştirilecek. Belediyenin 8.77 hektarlık maden sahası 28.90 hektara genişletilecek, yani 40 futbol sahası büyüklüğünde olacak. 13 milyon 741 bin TL değerindeki projenin bir parçası olarak, bölgede patlatma faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

Yerleşim Alanına 160 Metre Uzaklıkta

Yıllık 12 aylık çalışma süresinin 10 ayında patlatma faaliyetleri gerçekleştirilecek. Her yıl 5 bin kilogram dinamit kullanılacak olan çalışmalar kapsamında, her bir patlatma için 100 delik açılacak. Patlatma yapılacak alana en yakın konut 160 metre mesafede bulunuyor. Ayrıca su hattı da patlatma alanına 160 metre uzaklıkta bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir