Kahramanmaraş Depremlerinin Ardından Yeni Bir Başlangıç

Kahramanmaraş Depremlerinin Ardından Yeni Bir Başlangıç
Kahramanmaraş depremlerinde evleri yıkılan bedensel engelli bir çift, çadır ve konteyner hayatı yaşadıktan sonra nihayet yeni evlerine taşındılar. Afet konutlarında ilk bayramlarını kutlayacak olan aile oldukça sevinçli.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuyulu Mahallesi'nde yaşayan Ali Seydi Fırat, köy tipi afet konutuna taşındı. Fırat, 5 çocuk ve 11 torunu olduğunu belirtti. AA muhabirine verdiği röportajda, evlerinin depremde yıkıldığını, bir süre çadırda kaldıktan sonra konteynerde yaşamaya başladıklarını ifade etti.

Kışın çadırda kalmanın çok zor olduğunu anlatan Fırat,

"Devletimizden Allah razı olsun. Bize ev yaptı, şu an evimizde kalıyoruz. Daha önceleri zorluklar çektik ama devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, emeği geçenlerden hepsinden Allah razı olsun. Evlerimiz yapıldı, teslim edildi, içerisinde oturuyoruz." dedi.

Ali Seydi Fırat, bedensel engelli eşi Ayşe Fırat ve bir çocuğuyla birlikte yeni evlerinde yaşıyor. Fırat, depremden önceki bayramlarının keyifli geçtiğini söyledi ve evlerinin tamamlanmasıyla birlikte o günlere geri dönmeyi umduklarını dile getirdi.

Fırat, eski bayramları özlediklerini ifade etti. Komşularının farklı yerlere taşınmış olmalarının etkisiyle birlikte, eski bayram atmosferini tekrar yaşamak istediklerini belirtti. Ancak yine de, mevcut durumlarına şükrettiklerini vurguladı.

Depremden sonraki bayramları konteynerde geçirdiklerini anlatan Fırat,

"Bu bayram daha mutluyum çünkü çocuklarım, torunlarımı yeni evimde karşılayacağım."

şeklinde konuştu.

Kuyulu Mahallesi Muhtarı Mehmet Yarlına, depremlerin mahallelerinde büyük hasara neden olduğunu ve çoğu evin yıkıldığını belirtti.

Depremin ardından köy tipi konutların inşasına başladıklarını ifade eden Yarlına,

"Evlerimiz yıkıldı ama Allah'a şükür can kaybımız yok. Çadırda, konteynerde yaşamak çok zor. Asrın felaketiydi ama devletimiz ve milletimiz el ele olunca asrın felaketinin altından kalkıldı. Allah devletimizden razı olsun. 49 köy evimizin yüzde 90'ı bitti, ikinci etapta ise 40'ın üzerinde ev yapılacak yani evsiz vatandaşımız kalmayacak. Şu ana kadar 3 evimiz teslim edildi, vatandaşımız oturuyor, 46 ev ise bayram sonrası teslim edilecek. İkinci etap ise 1-1,5 aya kadar başlayacak. İnşallah ekim-kasım gibi onlar da bitecek."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir