Kıskaç-17 Operasyonunda 45 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

Kıskaç-17 Operasyonunda 45 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dört günde 18 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-17" operasyonlarında 45 FETÖ şüphelisinin yakalandığını duyurdu.

18 ilde düzenlenen ve 4 gündür devam eden "Kıskaç-17" operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

FETÖ'ye yönelik 18 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-17" operasyonlarında 45 şüphelinin yakalandığını açıklayan Yerlikaya, operasyonlarda şüphelilerin, örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması' içinde faaliyette bulundukları, örgütün şifreli iletişim programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları, hücresel telefonlarla iletişim kurdukları, ifadelerinde ve tanıklıklarında adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde kesinleşmiş hapis cezası ve arama kayıtlarının bulunduğunun belirlendiğini belirtti. Operasyonlar neticesinde, birçok dijital materyal ve belgeye el konulduğunu ifade etti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformundaki gönderisinde, FETÖ mensuplarına izin vermeyeceklerini vurgulayarak,"Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son 11 Ayda Fetö'ye 5 Bin 191 Operasyon Gerçekleştirildi

Bu süreçte, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında, FETÖ'ye yönelik 5 bin 191 operasyon düzenlendi ve 8 bin 153 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, bu kişilerden bin 518'inin tutuklandığını, bin 751 şüpheli hakkında adli kontrol kararı alındığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir