LaLiga Başkanı: Mahkeme Kararı Irkçılıkla Mücadelede Önemli Bir Adım

LaLiga Başkanı: Mahkeme Kararı Irkçılıkla Mücadelede Önemli Bir Adım
LaLiga Başkanı Javier Tebas, mahkeme kararının İspanya’da ırkçılıkla mücadelede önemli bir adım olduğunu ve stadyumlardaki hakaretlere karşı caydırıcı bir mesaj verdiğini belirtti.

Real Madrid'li Vinicius Junior'a ırkçı hakaretlerde bulunan 3 taraftar 8 ay hapis cezasına çarptırıldı! Bu karar, İspanya futbolunda ırkçılığa karşı verilen ilk hapis cezası olmasıyla büyük bir öneme sahip ve LaLiga'da ırkçılıkla mücadelede bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Peki olaylar nasıl gelişmişti?

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) 21 Mayıs 2023 tarihinde oynanan Valencia-Real Madrid maçında meydana gelen olaylar sırasında, tribünlerden Vinicius'a yönelik ırkçı hakaretlerde bulunulmuştu. Bu olayla ilgili açılan davada mahkeme nihai kararını verdi.

Mahkeme, Brezilyalı futbolcuya yönelik ırkçı hakaretlerde bulunmaktan yargılanan üç sanığa, 8'er ay hapis cezası, iki yıl boyunca stadyumlara giriş yasağı ve dava masraflarını karşılama zorunluluğu getiren bir hüküm verdi.

Bu karar, LaLiga'nın şikayeti üzerine İspanya'da ırkçılık suçlamasıyla verilen ilk hapis cezası olarak tarihe geçti.

Duruşma sırasında yaşları 18 ile 21 arasında değişen sanıklar, Vinicius, LaLiga ve Real Madrid'den özür dilemiş ve davranışlarının yanlış olduğunu kabul eden bir açıklamada bulunmuşlardı.

İspanya’da 1. ve 2. futbol liglerini bünyesinde barındıran LaLiga'nın başkanı Javier Tebas, mahkemenin verdiği karar sonrasında şu açıklamayı yaptı: "Bu karar, İspanya'da ırkçılıkla mücadele için harika bir haber. Vinicius'un uğradığı zararı onarıyor ve stadyuma hakaret etmek için gidenlere, tespit ve rapor edilecekleri, cezai işlem uygulanacağı yönünde açık bir mesaj gönderiyor." ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir